FENG SHUI - Element metala nastaje iz zemlje

Metal diktira dizajn strogih linija suvremenoga tipa uređenja


U skladu s elementima trebate birati i kuću u kojoj živite , stoga osobe čiji je tip elementa metal trebaju živjeti u modernim zgradama, suvremenih stilovaKad se koristi kao feng shui elemenat, metal predstavlja izuzetno jak lijek, koji može spriječiti bolesti, ljubavne jade ili olakšati financijsku situaciju pojedinca. Važno je napomenuti da pritom nije bitno radi li se o nekom plemenitom metalu ili najobičnijem željezu, bitno je samo da se na pravi način uklapa u okoliš. Metalu se može pomoći i bojama, iako ga one ipak ne mogu zamijeniti. Savjetujemo da u ovom slučaju koristite bijelu, sivu, srebrnu ili zlatnu boju, kako bi vizualno okarakterizirali interijer ovim elementom. Metal nastaje iz zemlje, a predstavlja energiju koja se povlači unutar sebe i akumulira. Vezuje se uz jesen i suton i kao takav predstavlja jednu stabilnu energiju koja metaforički vene, kako bi se pretvorila u nešto novo, nešto drugačije.

Elemet metala može se na razne načine uklopiti u stambeni prostorU dodiru s vatrom element metala se razgrađuje. Kada želite iskoristiti karakteristike ovog elementa, posegnite za njim kad se želite koncentrirati na neki posao, dakle u radnim prostorijama je uvijek dobrodošao. 

 

Kad se koristi kao feng shui elemenat, metal predstavlja izuzetno jak lijek, koji može spriječiti bolesti, ljubavne jade ili olakšati financijsku situaciju pojedinca

 

 

 

 

 

 

 

 

U skladu s elementima trebate birati i kuću u kojoj živite , stoga osobe čiji je tip elementa metal trebaju živjeti u modernim zgradama, suvremenih stilova. Tako su kuće okrenute prema istoku, dizajn interijera je određen bojama koje prevladavaju poput bijele, sive i svijetloplave. Ravne linije ocrtavaju stroge oblike namještaja, ali i načina života u modernim stambenim objektima. Red je pravilo kojim riječ vodilja u dizajnu ove kuće ostvaruje svoju misiju. Minimalizam može, a i ne mora nužno biti prva asocijacija na ovaj stil, iako ga u većini slučajeva ipak određuje. Sklad i uravnoteženost energije postići ćete na način da izbjegnete nered, višak u svakom pogledu i sve one nepotrebne stvari koje Vas samo sputavaju skupljajući na sebe prašinu, a time i lošiju energiju.  Da biste dobili idealnu kuću, kombinirajte elemente koji se nadopunjuju pozitivno, a unutar svog doma koristite sve one  predmete, bilo ukrasne ili funkcionalne, koji Vas ispunjuju pozitivnom energijom i izazivaju sreću, onu skromnu ugodu u Vama. Metal u ovom slučaju može biti kreativno izveden u sklopu uređenja Vašeg interijera, od maštovitih stepenica s rukohvatom metalnog uzorka, do željeznim skulptura, i to naravno ako je pravilno uporabljen prema feng shui-u obzirom na namjenu prostorije.


 

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu