FENG SHUI - Feng shui element drveta

 

Osušeno drvo u prostoru donosi loše raspoloženje i frustracije


Da biste se okružili elementom drveta potrebno Vam je živo drvo, bilje, cvijećePrije svega, treba napomenuti da drveni namještaj ne znači da Vaš stan ili kuća obiluju ovim elementom. Tu je riječ o mrtvom drvu, a da biste se okružili ovim elementom potrebno Vam je živo drvo, bilje, cvijeće.  Naravno, nemojte se nemarom za njih oslanjati na njihove isključivo estetske funkcije, jer osušene biljke donose puno više štete nego koristi, privlačeći lošu ch'i,  stoga je bitno da se brinete za svoje zelene ljubimce. Možete se poslužiti i zelenim bojama, iako kao niti kod jednog elementa isključivo boja ne može u potpunosti sakriti njegov nedostatak, no može ga upotpuniti i Vama pridonijeti da vizualno uživate u ovoj boji koju možda i preferirate. 

 

 

Prije svega, treba napomenuti da drveni namještaj ne znači da Vaš stan ili kuća obiluju ovim elementom

 

 

U kontaktu s metalom snaga drveta opada prema feng shui-u, dok sa druge strane drvo nastaje iz vode pa se time veže uz proljeće, a time je njegova energija eksplozivna, podražava buđenje i jake nagone te se vezuje uz mladost i rast. Kada je ovaj elemenat blokiran, donosi razne frustracije i neugodne osjećaje, stoga je bitno održavati ga u njegovoj životnoj energiji, kako bi energično bujao i cvjetao u prostoriji.  S obzirom na pripadnost određenoj okolini, osobe drvenog tipa elementa trebaju živjeti u kućama koje su djelomično ili potpuno izrađene od drveta ili možda biti okruženi okolišem u kojemu upravo drvo dominira. Što se tiče uređenja interijera, neka prevladava drvo kao materijal, kao naprimjer pod od zanimljivog parketa, drveno stepenište, mnoštvo kućnog bilja te svi oni elementi prostorija koji na vrlo atraktivan način mogu upotpuniti svaki stambeni prostor i uvesti naturalizam u njega. 


U kontaktu s metalom snaga drveta opada prema feng shui-u, dok sa druge strane drvo nastaje iz vode pa se time veže uz proljećeKako svaki od elemenata odgovaraju  i određenom stilu kuće, tako drvenim tipovima odgovaraju kuće okrenute prema zapadu, na usamljenim mjestima, tako neki rado biraju svjetionike i dvorce. No to ne znači da se ovdje radi o želji za izolacijom i osamljenošu,  već jednostavnim pronalaženjem mira i tišine u bajkovitim krajevima, gdje priča žudi za tajnovitim motivima i detaljima toliko tihim da paradoksalno mogu glasno pričati svoju priču. Boje koje prevladavaju u unutrašnjosti ove vrste interijera svakako su zlatna i zelena, a riječ vodilja unutrašnjeg dizajna je natjecateljstvo. Ove osobe vole imati u svojoj kući predmete i detalje o kojima drugi mogu samo sanjati, ali ne iz prkosa i bahatosti, već pukog natjecateljskog duha kao karakterne crte.


 

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu