Riječ dvije urednika

Živjeti u stambenom prostoru koji Vas ispunjava i zadovoljava sve Vaše potrebe te odiše ljepotom i udobnošću vrlo je teško ostvariti


Marijan Krznar, glavni urednik i direktor Adaptacije d.o.o.Mnogi stanovi i kuće obiluju nedostacima i nepravilnostima kojima su izloženi već godinama, ali njihovi stanari nikako da se odvaže riješiti te probleme građevinske prirode i jednostavno si priušte novi renovirani dom. Adaptacija stambenog prostora nije luksuz već nužnost, kojom se sprječava daljnje narušavanje tih problema te njihovo eskaliranje do većih razmjera. Starija gradnja zahtjeva novo ruho, pojedina prostorija svoj novi izgled. Nužnost za renoviranjem ne predstavlja samo estetske razloge, već i dotrajalost materijala i konstrukcije. Kao i čovjek, i kuća odnosno zgrada zahtjeva održavanje i brigu kako bi "njihovo zdravlje bilo očuvano". No, shvaćamo Vas u potpunosti, jer su došla neka nova teža vremena kada je svaka kuna dragocjena, a investicije rizik od kojeg sve više zazirete. Upravo iz tog razloga Vam želimo pomoći i uvesti Vas u svijet adaptacija stambenog i poslovnog prostora u namjeri da, između ostalog, otklonimo predrasude o strašno velikim novčanim izdacima renoviranja. Naravno, pod time se podrazumijeva da adaptaciju stana ili kuće morate pažljivo planirati, a poslove povjeriti samo ozbiljnim tvrtkama.

Također, kako biste izbjegli veliki financijski trošak i nekvalitetno odrađen posao htjeli smo Vam omogućiti prostor za prikupljanje informacija i znanja vezana za adaptaciju interijera bez teoretskih beskorisnih naklapanja, već isključivo mjesto informacija temeljenima na znanjima koja su stečena isključivo u praksi kroz bezbroj adaptacija stanova. Iz tog razloga smo osmislili ovaj, nadamo se u budućnosti respektabilan portal, kojemu je glavni cilj pružiti vjerodostojne informacije i sva ona znanja i iskustva vezana za područje cjelokupnog procesa adaptacije, te dizajniranja i opremanja interijera i eksterijera. Sva iskustva i znanja smo stekli u proteklih dvadesetak godina koliko smo prisutni u djelatnosti graditeljstva, renoviranja i opremanja stambenih i poslovnih prostora i sve što govorimo i pišemo temelji se isključivo na tome.

Osim ljepote i dizajna, vrlo je važno osigurati dom kroz čvrstu konstrukciju gradnje i uporabu najkvalitetnijih materijala i opreme, kako bi njegovim preuređenjem postigli dugotrajnost i sigurnost stanovanja, a time i omogućili bolju kvalitetu življenja u novo uređenom stambenom prostoru. Iz tog razloga Vam namjeravamo kroz raznolikost tema, mnogo slika, pisanog i video materijala objasniti i prikazati vrste materijala i opreme, koji se koriste prilikom adaptiranja, kao i njihova podrijetla i klasu kojoj pripadaju. Time ćemo Vam pokušati omogućiti bolje poznavanje ovih segmenata, kojima ste okruženi u svom domu, te kroz savjete obratiti pažnju na Vaše zdravlje i sigurnost njihova korištenja. U svome radu polažemo puno truda i vremena na realizaciju želja i potreba naših stranaka, a prema tom načelu i poslujemo.

Briga o okolišu je pravilo naše tvrtke, a kao visoki prioritet predstavlja nam primjena visokih ekoloških standarda na koje smo izrazito ponosni, jer polažemo veliku pažnju na najnovije pozitivne standarde u ekologiji i brigu za zdravlje ljudi. Ovaj portal o adaptacijama, dizajnu i opremanju stambenih i poslovnih prostora stvoren je u želji da se približimo Vama u namjeri da Vam pomognemo u vezi svih nedoumica i pitanja na koja dosad niste pronašli odgovore. Također je osmišljen kako biste zaintrigirali maštu i možda dobili neku novu ideju za neki novi stil i dizajn Vašeg doma.

Kada na kiosku kupite časopis većinom nailazite na pregršt tekstova okruženih vrištećim reklamama, stoga se nemojte uvijek previše oslanjati na vjerodostojnost informacija, jer im je jedini cilj prodati i privući Vas potrošače na kupnju reklamiranih proizvoda. Nervira me činjenica koliko su skupi časopisi sa jeftinim nekompetentnim tekstovima i mnoštvom reklama, a u svojoj ponudi prezentiraju samo reklamu i besmislene i često zavaravajuće prijedloge i ideje. Meni je jednostavno smiješno kada čujem i vidim primjerice kako nam nude farbanje stare krame kao originalne ideje i visoki dizajn, a izbezume me uvjeravanja kako je stari namještaj bolji i kvalitetniji od novog te kako ga se isplati obnavljati. Naravno da ne govorim o antikvitetima ili održavanje na „životu“ stvari koje za Vas imaju posebno značenje, već o staroj krami čije farbanje košta više nego sami namještaj. Na našemu portalu to nije slučaj, jer nastojimo educirati i pojasniti proces adaptacije. Bez uljepšavanja i prikazivanja nedostižnih ideja ograđujemo se od ostalih medija, koji prezentiraju jednu nestvarnu sliku realnosti te Vas tako uvode u bespotrebni trošak i razočaranost.

Užasno me opet nervira činjenica kako se u poplavi raznih časopisa i nedostatku praktičnog znanja spominju cijene u sklopu kojih je za vrlo malo novca moguće napraviti čuda uz kupnju najjeftinijeg materijala i najjeftinije opreme. Uz to Vam preporučuju da gotovo sve možete učiniti sami što na kraju rezultira velikim troškovima, a u biti niste napravili apsolutno ništa i morate u konačnici zaposliti majstore. Možete si misliti da će stari pohabani prozor samo zato što ste ga obojili, u recimo neku zelenu kričavu boju, biti kao nov, a to što niste izmijenili stara dotrajala stakla u stvari nema nikakve veze.

Uz mnoštvo zanimljivosti i inventivnih tema nadam se da ćete uz ovaj portal provesti ugodne i korisne trenutke te se na interesantan način educirati i oplemeniti svoje znanje vezano za adaptaciju, dizajniranje i opremanje interijera i eksterijera, što nam je želja i krajnji cilj.


Video - Adaptacije stanova u Zagrebu