Vodič kroz adaptaciju stana

Planiranje adaptacije stambenog prostora


Blagovaonica u novom Španjolskom stilu

Adaptacija stana predstavlja nužnost svakog stambenog ili poslovnog prostora, a osim konkretnog renoviranja u svoj život unosite promjene koje su uvijek dobrodošle i poželjne, kako bi omogućile bolju kvalitetu življenja. Prenamjena objekta, novi raspored prostorija ili potreba za dodatnim životnim prostorom jednostavno su razlozi za adaptaciju postojećeg stambenog prostora čime uvelike poboljšavate svoje življenje i stanovanje te boravak u poslovnom prostoru. Kupnja novog stana zahtjeva veće financijske izdatke, stoga je kupnja starijeg stana rješenje koje se nameće kao najpraktičniji odabir, a njegova adaptacija nužnost kako bi zadovoljili sve svoje potrebe boravka u njemu. Adaptacijom ostvarujete mogućnost samostalnog planiranja rasporeda prostorija, odabira materijala, načina izvedbe građevinskih radova, poboljšanje funkcionalnosti interijera, kao i željeno oblaganje zidova, polaganje podova, smještaja pokućstva, postavi svjetlosnih izvora po želji.

Multifunkcionalnost manjih dimenzija

Kvalitetno isplanirana adaptacija stana uvijek donosi i financijsku i vremensku uštedu, a Vama samima satisfakciju i ugodniju klimu stanovanja, stoga prije same adaptacije i uređenja stana započnite pažljivim planiranjem renoviranja. Prije samog ulaska u ovu investiciju razmislite kakav dom želite imati i prema vlastitim potrebama, i naravno potrebama Vaših ukućana, izradite dobar plan kako biste izbjegli nepotrebne financijske i vremenske troškove. Sva otvorena pitanja vezana za adaptaciju stana koja Vas muče riješite na samom početku uz savjet stručnjaka i pravnika, kako bi problemi pravne prirode bili riješeni na samom početku. Pri tome se većinom pojavljuje problem kome se obratiti i kako prepoznati vjerodostojnost dobivenih informacija, pa Vam po tom pitanju možemo pomoći na način da potražimo odgovore na Vaša pitanja umjesto Vas, ali i omogućimo savjetovanje sa našim pravnikom.

Novo uređena kupaonica obogaćena LED rasvjetom

 

Hoće li dom izgledati doista onako kako ste željeli ostvariti ćete na način da pri planiranju adaptacije obratite pozornost na standardne dimenzije namještaja, pokućstva, poznavanje boja i materijala, njihovu obradu i primjenu te poznavanje redoslijeda po kojemu će radovi biti izvedeni. Problem smještaja i rasporeda riješiti će pitanje kako će se sve to vizualno uklopiti  u interijeru, te ispuniti multifunkcionalnost prostora. Dobrim ukusom začinit ćete svoj novi dom, a kvalitetnom adaptacijom omogućiti postojanost odabranog materijala i njihovu stručnu izvedbu. Pravovremenim planiranjem namjene prostorija i njihovih dijelova te željeni raspored namještaja postići ćete i adekvatna rješenja za rasvjetu, vrstu pokrovača poda te materijala za oblaganje zidova. Predmete kao što su kuhinjski i kupaonski elementi, sanitarni uređaji, kao i svi ostali uređaji i oprema za domaćinstvo koordinirajte sa bojom zidova, kako bi konačna koloritna vizualizacija bila uspješno izvedena u prostoru. Iako se ugradnja opreme i završni radovi na podovima i zidovima obično izvode na samom kraju adaptacije, narudžbe za isporuku te opreme i materijala moraju se obaviti puno ranije. Iz tog razloga Vam savjetujemo vođenje bilješki o njima, jer u suprotnom dolazi do nepredviđenog zakašnjenja i pomicanja pojedinih radova. Kompletna adaptacija nije jedina ponuda usluga, jer je ponekad potrebno preurediti samo jednu prostoriju u stanu kako biste ga osvježili i oživjeli. Pojedinačna adaptacija podrazumijeva kompletnu adaptaciju kupaonice, adaptaciju kuhinje, kao i ostalih prostorija u stambenom prostoru.

Stara soba preuređena u prostoriju za pranje i sušenje rublja

Sistemom ključ u ruke dobiva se kompletna garancija na izvođenje svih radova, dok je sa druge strane kod pojedinačnih izvođača radova nekvalitetan rad dio stvarnosti i nažalost sve učestalija praksa. Adaptacija po principu ključ u ruke predstavlja prednost u smislu brzine i kvalitete izvedbe radova, jer se prilikom povjeravanja adaptacije na više izvođača ili poduzeća ona oduži i financijski i vremenski. Kako u svoj novi dom svatko želi useliti što prije, tako je i ovaj sistem puno poželjniji i praktičniji. Dobro isplaniranom i kvalitetno odrađenom adaptacijom ostvarite topliji, atraktivniji i ugodniji dom prema željama i potrebama koje Vam najviše odgovaraju.


Adaptacije stanova u Zagrebu - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu