Uživajte u vlastitoj oazi na otvorenom

Boravak na svježem zraku oduvijek je bila poželjna varijanta uživanja u sklopu svog životnog okruženja, čak i kao mali dio svakodnevice u sklopu svoga doma


Kupnjom ili izgradnjom obiteljske kuće nameće se pitanje uređenja okućnice i vrtaBoravak na svježem zraku oduvijek je bila poželjna varijanta uživanja u sklopu svog životnog okruženja, čak i kao mali dio svakodnevice u sklopu svoga doma. Okućnica, mali zimski vrt, balkon, terasa i lođa predstavljaju dio eksterijera koji okružuju kuću ili su njezin sastavni dio. Njihova površina pridonosi cjelokupnom utisku stambenog objekta, a nama pruža vanjski prostor na kojemu uvijek možemo uživati u čarima zalaska sunca i njegovim toplim jutarnjim i popodnevnim zrakama. Pogled iz dnevnog boravka ili spavaće sobe na prekrasno uređeni vrt ili terasu prepunu mirisnog cvijeća svakodnevna je satisfakcija, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kupnjom ili izgradnjom obiteljske kuće nameće se važno pitanje za uređenje okućnice i vrta, dok su za one koji žive u stanovima balkoni i lođe savršena mjesta za stvaranje vlastite oaze mira. 

 

 

 

Boravak na svježem zraku oduvijek je bila poželjna varijanta uživanjaRitual ispijanja jutarnje kavice uz tople zlatne sunčeve zrake ili popodnevno uživanje uz dobru knjigu možete si omogućiti na mjestu od samo nekoliko skromnih kvadrata balkona i lođe. Adaptacijom ovog starog neiskorištenog prostora, koji je većinom natrpan bespotrebnim stvarima, ostvarujete stambeni prostor više, ali i savršeno mjesto za odmaranje i uživanje na otvorenom. Prilikom planiranja vrta obratite pažnju na klimatske prilike, vrstu tla, položaj i veličinu parcele, a stil vrta uskladite uvijek s izgledom kuće. Njegova namjena može biti rekreativna, praktična, ali i isključivo ukrasna sa svrhom odmora. Sunčani dio vrta planirajte uvijek za uzgoj voćnjaka, povrtnjaka i ružičnjaka, a prostor za boravak negdje na uvučeni dio kako biste bili zaklonjeni od znatiželjnih pogleda.

 

Osim ljepote vrlo je važno orijentirati se na funkcionalnost Vaše okućniceBalkon i terasu preuredite u mali raj za opuštanje, kako biste upotpunili svoju kvalitetu življenja na vrlo osebujan način. I najdosadniji prostor može postati atraktivan i interesantan, ukoliko je uređen na adekvatan način i ukrašen decentnim dekoracijama. Namještaj za eksterijere pronalazimo u sve suvremenijim izvedbama, a svojim dizajnima privlače svakoga tko se odluči adaptirati vanjski prostor. Pod od tikovine može predstavljati skuplju varijantu oblaganja podova vanjskih prostora, no svakako je dugoročno isplativ, ali kao izrazito otporan i vrlo atraktivan materijal dolazi i u nekoliko različitih varijanti namještaja.  Bez obzira preferirate li romantični, prirodni ili tropski stil kombinacijom biljki penjačica i lončanica raznih vrsta upotpunite ovaj prostor maštom i privlačnim mirisima. 

 

I najdosadniji prostor može postati atraktivan i interesantan, ukoliko je uređen na adekvatan načinOsim ljepote vrlo je važno orijentirati se na funkcionalnost Vaše okućnice, balkona, lođe, jer tek tada one mogu pružiti svoj maksimum i osigurati Vam udobnost i primarnu ulogu stambenog prostora. Prilikom planiranja adaptacije eksterijera potrebno je voditi računa o pravnim pitanjima zatvaranja balkona, terasa, zimskih vrtova, pa je savjet pravnika uvijek dobrodošao u tom segmentu. Također, prilikom planiranja građevinskih radova treba pripaziti na oborinske vode, pravilno navodnjavanje i korištenje kvalitetnih i odgovarajućih materijala u uređenju. Dakle, vrlo je važno da uređenju Vašeg eksterijera pristupite jednako pažljivo kao i uređenju interijera, kako bi boravak na otvorenom učinili ugodnijim i sigurnijim.
UREĐENJE OKUĆNICE | UREĐENJE VRTA | UREĐENJE OKUĆNICA I VRTOVA | KAMENJARI | UREĐENJE DVORIŠTA | VRTNE KUĆICE | VRTNE SJENICE 

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu