Razvod i centar za socijalnu skrb

 

PITANJE: Razvod i podjela imovine

Ivana 

Bila sam u braku (prije 2 god.) u kojem je moj tadašnji muž dizao kredite meni iza leđa, dakle, ja za te kredite nisam znala. Pristala sam na sporazumni razvod braka i u puno stvari sam mu išla na ruku, jer mi je bilo rečeno da mogu dobiti da plaćam njegove dugove i kredite. Nismo imali zajedničke imovine. Sad plaća samo 600 kn alimentacije, (ni zaostatke ga nisam tražila) kćer viđa kad poželi, jer smo rekli po dogovoru da ćemo to riješiti da se ne svađamo oko toga, a to postaje sve veći problem jer me redovno napada kad dolazi po nju, i kad ju vraća, maltretira me i to pred djetetom, što se mora promjeniti pod hitno. Kćeri također svašta priča dok je kod njega, nakon čega ona dođe kući neraspoložena. Zanima me : -Šta trebam napraviti i kome se obratiti da dobijem puno skrbništvo, i šta će se time točno promijeniti ? - I da li je moguće da sam mogla dobiti njegove dugove, ili sam imala krive informacije dok je trajao postupak razvoda braka ? Napominjem da sam jako dugo već bez posla ,na birou, i da ne mogu plaćati pravnu pomoć. Unaprijed hvala. 

 

 


 

ODGOVOR: 

Predrag Ilić dipl. iur.

 Za eventualne promjene oko odluke o tome kome će dijete pripasti na čuvanje i odgoj te odluke o kontaktima sa drugim roditeljem nadležan je sud. Sud će u postupku tražiti mišljenje nadležnog Centra za socijalnu skrb te po potrebi provesti druge dokaze.

Što se tiče kredita koje je suprug podigao tijekom braka, navodim da su i dugovi nastali u braku također bračna stečevina ukoliko su nastali radi stjecanja bračne imovine.  

 

 

 

 

 

 

 


 Ovdje možete postaviti pitanje pravniku


MOLIMO VAS DA PRIJE POSTAVLJANJA PITANJA POTRAŽITE MOGUĆI ODGOVOR U NAŠOJ BAZI VEĆ POSTAVLJENIH PITANJA I ODGOVORA

 

Stjecanje vlasništva - ovrha na nekretnini

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu