FENG SHUI - Vatra - feng shui element koji potiče

Vatra je element koji potiče svojom izuzetnom energijom

 


feng-shui romantikaRiječ je o izuzetnoj energiji koja se vezuje uz strastvenost, emocije, puls, ljubav, otvorenost i radost. Koristi se za jačanje aspekta bogatstva, a kada koristimo vatru kao feng shui elemenat u interijeru možemo se koristiti svijećama ili sličnim rasvjetnim tijelima gdje je crvena boja u svim mogućim nijansama, od svijetlocrvene preko jarko crvene i ljubičaste nijanse, dobrodošla. Osobito su pogodne crvene žarulje, posebno na mjestima na  kojima ne bi bilo pametno paliti vatru ili stavljati svijeće iz sigurnosnih razloga. Dočarati ugođaj kojim tinja vatrica uvijek je fantastičan estetski doživljaj u interijeru, osobito kada time ostvarujemo energiju pozitivnu onoliko koliko može osnažiti ostale elemente. Vatrene feng shui elemente ne koristimo samo na onim mjestima gdje su u manjku, već ih upotrebljavamo i da potaknemo ili usporimo druge elemente, primjerice da osnažimo element zemlje ili suzbijemo element drva.

Vatra je elemenat koji nastaje iz drveta, a u dodiru sa vodom njegova snaga postaje posve ugašena stoga je bitno promišljeno planirati postavljanje ovih elemenata u svakoj od prostorija Vašega doma. 

Osobe vatrenog tipa elementa neka biraju kuće u velikim gradovima

U skladu sa elementima trebate birati istambeni objekat u kojem živite. Osobe vatrenog tipa elementa neka biraju kuće u velikim gradovima, užurbanim mjestima na kojima se uvijek nešto događa, gdje bogatsvo zvukova iz dana u dan stvara jednu zamršenu priču prepunu glasova sa ulice, zvukova iz neposredne okoline. Tako će se na najbolji način uklopiti u sredinu gdje ne postoje granice poznanstva i gdje jednostavno nema ograničenja u bilo kojoj sferi života, jer su raznolikost, mnoštvo i konstantna dinamika imperativi upravo takvih sredina.

Dočarati ugođaj kojim tinja vatrica uvijek je fantastičan estetski doživljaj u interijeru

 

 

 

 

Stil kuće također različito odgovara svakom od elemenata, tako vatreni tipovi neka biraju kuće okrenute prema sjeveru, udobne, tople i masivne i neka kao takve pridonesu toplinu one imaginarno upaljene vatrice, što tinja stijenkama zidova grijući inventar i svačije vidno polje. Što se tiče boja, poigrajte se kombinacijama kojima variraju od narančaste do crvene, odnosno sve one toplije nijanse boja koje će dodatno naglasiti strast ove kuće. U stilu ove kuće misao vodilja je upravo stras,t koja diktira i poželjni dizajn unutrašnjosti koji će joj perfektno odgovarati.


 

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu