Biokamini - dizajn budućnosti u Vašem domu

Jedna tvrtka po imenu Planika nadišla je granicu uobičajenog i uz pomoć napredne tehnologije dizajnirala vatru, koju je učinila da postane dio namještaja u interijeru. Ovaj dizajn je nova kategorija u osmišljavanju interijera, a naziva se biokamin kao segmenat koji se uzdigao na višu razinu u kreiranju unutrašnjeg prostora. Pomaknula je tradicionalni pristup ove vrste proizvoda i stvorila koncept, koji dozvoljava integriranje vatre na najsofisticiraniji način i na najneuobičajena mjesta.
Tako biokamin nije samo dekorativni element u prostoru, već predstavlja pravu vatru oblikovanu vrhunskim dizajnom. Pomičući granice ovo postaje namještaj sa elementom vatre, koji trajno okupira suvremenu kulturu življenja i moderni stil života. Adaptacija stambenog prostora omogućava nam da raznim preinakama uljepšamo svoj dom i ostvarimo svoje želje, bilo da su dekorativne ili funkcionalne prirode. Umetanje biokamina predstavlja jednu od njih, a njegovo postavljanje podrazumijeva mnoge građevinske zahtjeve stoga je njegovo planiranje sastavni dio uređenja interijera.

 

Biokamin nije samo dekorativni element u prostoru, već predstavlja pravu vatru oblikovanu vrhunskim dizajnomKako funkcionira ovaj fantastični kamin? Vrlo jednostavno. Na bazi zelenog, obnovljivog tekućeg goriva, certificiranog za korisnika i siguran za okoliš. To je specijalizirana vrsta goriva Fanola, koji se temelji na etanolu biljnoga porijekla, a prilikom paljenja odnosno gorenja ne proizvodi dim, nema mirisa i ne ostavlja pepeo. Ovu posebnu formulu proizvodi kao jedini legitimni proizvođač upravo Planika, koja ju je i osmislila zbog dizajna biokamina kojemu je namijenjeno. Proizvod je testiran u pogledu sigurnosti za ljude i okoliš, a certificiran je od strane međunarodnih tijela kompetentnih na ovom području. To je vrlo elegantni patent koji omogućuje čisto sagorijevanje ovog goriva, što znači da ne postoje štetne tvari koje ispušta, a proizvodi CO2 i vodenu paru u iznosima usporedivima sa ljudskim dahom. Značajka je u tome što dimnjaci i ventilacijske instalacije postaju prošlost, što dodatno štiti i od požara. Što se tiče održavanja, zahtjeva redovito pružanje zraka, dakle prostorija mora imati ispravni ventilacijski sustav i češće provjetravanje, odnosno otvaranje prozora kako bi ušao svježi zrak. Pali se na način da se spremnik ispuni bio gorivom i upali vatra posebnim upaljačem s lagano proširenim vrhom.   Postoji nekoliko oblika i modela ove vrste biokamina, koji se mogu integrirati u stolove, zidove, šankove, stupove, gdje god Vas mašta odvede. Opisati ćemo Vam reprezentativne vrste sa slika kako biste bolje razumjeli princip po kojemu funkcionira svaki od njih.

Biokamin integriran u stolove dodaje još jednu ulogu ove vrste namještaja, što znači da osim što ispijamo kavicu na njemu, također i uživamo u plesu koji nam prezentira vatrica bilo da dopire iz njegove sredine, lijeve ili desne strane. Ovaj šarm koji nam pruža rasplesana vatrica kombinirana je funkcionalnost i moderni dizajn, pa tako više nema jaza između kamina i stolova.

Biokamin integriran u stolove dodaje još jednu ulogu ove vrste namještaja, što znači da osim što ispijamo kavicu na njemu, također i uživamo u plesu koji nam prezentira vatrica bilo da dopire iz njegove sredine, lijeve ili desne straneL- oblik je transparentan komad namještaja sa posebnim karakterom. Dvoslojno staklo, tamna hrastovina i bijelo lakirano ognjište s otvorenim plamenom su njegovi glavni elementi od kojih je načinjen. Vrlo je elegantan i stvara minimalizam suvremenoga tipa, a transparentno staklo pojačava učinak plamena.  Sprječava izravan kontakt s vatrom, što ga čini sigurnim za korisnika.


Oni koji žele izbjeći uobičajene zidne ukrase, ovaj zidni dizajn je savršen za njih
Biokamin umetnut u zid, model je izrađen od stakla pojačanog aluminijskim okvirom, a naglašava panoramski dojam goruće vatre i reflektira svjetlost. Oni koji žele izbjeći uobičajene zidne ukrase, ovaj zidni dizajn je savršen za njih.  Postoji još nekoliko modela koje možete vidjeti na slikama, a govore dovoljno same za sebe. Tako u izboru postoji i nova poboljšana konstrukcija s većim rezervoarom, koji povećava vrijeme gorenja na oko tri sata, a kutija rezervoara je formirana na način da u potpunosti eliminira propuštanje topline, čime se povećava sigurnost plamenika. Unutrašnja izgradnja plamenika je poboljšana i kao takav značajno naglašava vizualni efekt paljenja vatre, uz ekonomičnu potrošnju goriva. Modeli su općenito dizajnirani da se izbjegne prijenos topline iz plamenika u okolinu i od takve vrste stakla koja ne može pocrnjeti ili puknuti na visokim temperaturama, dakle ima visoki stupanj toplinske izolacije.

Biokamin umetnut u zid, model je izrađen od stakla pojačanog aluminijskim okvirom, a naglašava panoramski dojam goruće vatre i reflektira svjetlost

Najimpresivniji dizajn zasigurno je Linijska vatra, odnosno model biokamina koji je baziran na umetanju duge trake plamena na zidu, u udubinu ili čak i na policu, a vrlo je jednostavan i siguran u primjeni. Biogorivo se rasporedi po toj traci i kada se upali pruža neopisiv prizor horizontalno rasplesane vatre. To je definitivno spoj suvremenog dizajna i funkcionalnosti, a pronalazi svoju primjenu u većini interijera i otvara nove mogućnosti za arhitekte. 
 


 


Adaptacija stana - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Astana - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail: [email protected] stana - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail: [email protected] stana - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail: [email protected] stana - Adaptacije d.o.o. Tel:01/6381 666 E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Video - Adaptacije stanova u Zagrebu